Киев / Фото УНИАН

На утеплення житлового фонду України буде потрібно близько 45 мільярдів гривень. Такі дані оприлюднив у ході брифінгу заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк.

"Для термомодернізації в цілому, з урахуванням того, що тільки багатоповерхівок в Україні більше 80 тисяч, необхідно 40-45 мільярдів гривень, а враховуючи, що житловий фонд в Україні будувався в 60-70 роках, роботи по утепленню дійсно багато", - сказав він.

У зв'язку з цим він зазначив, що на законодавчому рівні уряд практично підготувало законопроект, який дозволить залучити іноземні компанії для проведення масштабної термомодернізації житлового фонду.

Відео дня

Читайте такожМінрегіон запевняє, що житловий сектор готовий до зими майже на 100%

Як повідомляв УНІАН, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) у рамках урядової ініціативи щодо скорочення втрат теплової енергії планує навесні 2016 року запустити в Україні повноцінний ринок енергосервісних послуг, який передбачає залучення приватних компаній для проведення робіт з утеплення будівель та отримання ними прибутку за рахунок зменшення споживання енергії.