Фото УНИАН

Уряд не змінить політику переходу на ринкові ціни на енергоресурси і продовжить виплачувати субсидії найбільш вразливим верствам населення, незважаючи на всі заяви і звинувачення з боку популістів.

Про це в ході виступу в парламенті сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, політики, які звинувачують уряд і залякують суспільство, прагнуть повернути старі корупційні схеми обороту ресурсів, насамперед газу, коли "бідні платили за багатих".

Відео дня

Читайте такожВ Україні вдвічі подорожчало тепло та гаряча вода

"Ми встановили граничну ринкову ціну на газ для того, щоб знищити корупцію. Ні для кого не секрет, що державний газ в 3-4 рази заниженою ціною (раніше - УНІАН) скупався ділками, в тому числі тими, які присутні в парламенті, і навіть тими, хто, можливо, блокує трибуну парламенту - УНІАН), і перепродувався в 2-3 рази дорожче. Підтвердження цьому є, - сказав Гройсман. - І кроки уряду були спрямовані на те, щоб ліквідувати корупцію у сфері цін на газ. За кілька десятиліть створювалися цілі імперії газових королів і королев, які мають мільярдні статки, зроблені на тому, що у громадян відбирали можливість нормально жити. Тільки за останні 10 років на таких угодах, за підрахунками експертів, Україна втратила 53 мільярди доларів. Ми зламали цю схему і сказали громадянам, що система соціального захисту побудована так, щоб захистити того, хто потребує захисту".

При цьому він підкреслив, що уряд не допустить більше повернення до корупційних схем. "Уряд не допустить і не підтримає це", - сказав прем'єр.