Фото УНИАН

Рівень розрахунків населення за надані комунальні послуги становить 115%, в той час, як у попередні роки цей показник не дотягував до 100%, повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко в ході селекторної наради в уряді.

Читайте такожГройсман порахував, скільки коштують бюджету субсидії на компослуги

"Хотів би прибрати спекуляції з приводу нібито несплату населенням комунальних платежів. За всі попередні роки заборгованість населення склала 4,8 мільярда гривень. Але підкреслю - в 2015 році рівень розрахунків становив 95%, а в 2016-му - вже 115%. Це означає, що люди не лише розраховуються за комунальні послуги, але і гасять заборгованість", - сказав віце-прем'єр.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, заборгованість населення з оплати централізованого опалення та гарячого водопостачання в серпні зменшилася порівняно з показником на кінець липня на 0,2 мільярда гривень або на 4%, і склала 4,8 мільярда гривень. Заборгованість за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій становить 2,5 мільярда гривень, за централізоване водопостачання та водовідведення - 1,8 мільярда гривень, заборгованість за вивезення побутових відходів становить 0,4 мільярда гривень.