Ціни на квартири на Манхеттені зростають щороку, починаючи з 2011 року / Фото wikipedia.org

Середня ціна продажу квартири на острові Манхеттен у Нью-Йорку цього року становитиме більше $2 млн — середня вартість житла в центрі Нью-Йорка вперше в історії піднялася вище цієї позначки, повідомляє Reuters.

Читайте такожСША у боротьбі з відмиванням грошей розширюють контроль за угодами з дорогою нерухомістю

Зростання цін пов'язане з збільшенням продажів кондомініумів вартістю вище $10 млн, йдеться в дослідженні сайту з нерухомості CityRealty. Значний вплив на ціни, зокрема, надав початок продажів квартир в 432 Парк-авеню — 96-поверховому хмарочосі, найвищому житловому будинку США. 52 з 75 проданих в будівлі квартир коштували більше $10 млн кожна, вартість деяких перевищує $40 млн.

Відео дня

Ціни на квартири на Манхеттені зростають щороку, починаючи з 2011 року, проте CityRealty очікує, що в 2017 році зростання зупиниться через відсутність нових висоток з дорогими квартирами.

Середня вартість кондомініумів і квартир у кооперативних будинках на Манхеттені, за винятком Гарлема, в 2016 році становила $2,2 млн проти $1,9 млн роком раніше. Середня ціна на звичайні квартири без урахування дорогого житла становила $1,2 млн.