Фото УНІАН

Верховна Рада України внесла зміни до державного бюджету на 2016 рік і збільшила обсяг державних субвенцій місцевим бюджетам на надання пільг і житлових субсидій на 4,4 млрд грн. 

Читайте такожСьогодні ВР планує розглянути проект бюджету-2017 з підвищеною вдвічі "мінімалкою"(наживо)

За відповідний проект закону «Про внесення змін до державного бюджету на 2016 рік» (№5502), підготовлений групою народних депутатів, проголосували 277 народних депутатів за необхідних 226.

Відео дня

«Аналіз фактичного споживання житлово-комунальних послуг свідчить про значне зростання обсягу витрат на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг. Як наслідок, передбаченого в державному бюджеті обсягу зазначеної субвенції замало для відшкодування витрат надавачам послуг, - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту. - Пропонується збільшити дохідну частину загального фонду державного бюджету на 4,360 млрд грн за рахунок очікуваного перевиконання в частині чистого прибутку або доходу господарських організацій, державних унітарних підприємств та їх об'єднань на 2,050 млрд грн і зі зборів на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій на 2,310 млрд грн». 

Під час обговорення законопроекту парламентарії зазначали, що такі документи має подавати уряд, однак оскільки з Кабінету міністрів таких ініціатив не надходило, парламентарії скористалися своїм правом законодавчої ініціативи й ухвалили відповідне рішення. 

Як повідомляв УНІАН, Кабмін загалом закладав у бюджет на 2016 рік обсяг субвенцій місцевим бюджетам на надання пільг і субсидій у розмірі 40,2 млрд грн.