Фото Felix зроби через страждання flickr.com

Міністерство оборони Фінляндії в березні 2017 року розгляне угоди іноземців з нерухомістю, які можуть загрожувати безпеці країни. Деякі з них можуть бути скасовані.

Читайте такожФінляндія через побоювання гібридної війни внесла продаж землі росіянам до списку загроз безпеці

Про це заявила депутат парламенту Фінляндії Суна Кюмяляйнен, повідомляє Prian.ru.

Відео дня

«Стало ясно, що деякі угоди доведеться розірвати, оскільки продані об'єкти розташовані в критично невірних точках», - говорить Кюмяляйнен.

Представниця Соціал-демократичної партії збирається висунути ініціативу, згідно з якою угоди з нерухомістю для громадян з-за меж ЄС та ЄЕС вимагали б індивідуального дозволу.

Зараз Міністерство оборони країни перевіряє операції з нерухомістю, укладені поблизу об'єктів стратегічного призначення. Саме поняття такого об'єкта поки є недостатньо конкретним. І, на думку депутата, його необхідно розширити.

«У нас є вежі стільникового зв'язку, що розташовані на тіснозаселеній місцевості, нерухомість, розташована в прикордонній зоні, не кажучи вже про дачні котеджі, розташовані в зоні, що межує з військовими аеропортами», – пояснює Кюмяляйнен.

Нагадаємо, що за останні кілька років депутат багато разів пропонувала парламенту розглянути питання про заборону купівлі росіянами будинків у Фінляндії, проте ці ініціативи не набирали мінімальної кількості голосів, необхідних для початку цієї процедури.