Фото УНІАН

Структуру комунальних тарифів в Україні формують місцеві органи влади і подають свої рішення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, для перевірки та затвердження.

Читайте такожГройсман про комунальні тарифи: Ціна газу зрозуміла, але на місцях можуть бути зловживання

Як повідомили в прес-службі уряду, про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, звертаючи увагу громадськості на те, що саме місцева влада, а не уряд, несе відповідальність за рівень і кінцеву вартість комунальних послуг у регіонах.

Відео дня

«Тарифи на тепло, на гарячу воду уряд України не встановлює. Відповідне подання формують місцеві органи влади і утверджує незалежний регулятор, який не має стосунку до системи уряду, - сказав Гройсман. - Але подання формує не незалежна комісія, а кожна міська рада кожного міста в Україні, де виробляється тепло. Вони (міські ради - УНІАН) роблять свої розрахунки, несуть їх комісії і просять перевірити. На структуру формування витрат на тепло, воду, гарячу воду в Україні впливають місцеві органи влади за твердженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг", - підкреслив глава уряду.

Читайте такожУ "Київенерго" розповіли, за яких умов перерахують "космічні" платіжки

Гройсман нагадав, що Кабмін зі свого боку встановив єдину граничну ринкову ціну на газ, що поклало край спекуляціям, корупції та відкатам під час продажу палива. "Раніше на цьому заробляли гроші, а "Нафтогаз" (державний енергохолдинг «Нафтогаз України» - УНІАН) був збитковою компанією», - сказав Гройсман, нагадавши, що за підсумками 2016 року «Нафтогаз» отримав прибуток.

Як повідомляв УНІАН, за даними Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, рівень розрахунків населення за централізоване опалення і гаряче водопостачання в 2016 році становить майже 93%. Рівень оплати бюджетних установ і промисловості в 2016 році становить 100%.