Фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) розробило на основі Регламенту ЄС №305 законопроект, який дасть змогу впровадити європейську систему технічного регулювання в будівельній галузі та єдині стандарти на будівельному ринку.

Читайте такожМінрегіон має намір удосконалити законодавство для 55 ринків будівельної галузі

Про це повідомив заступник глави Мінрегіону Лев Парцхаладзе під час круглого столу з представниками Європейського союзу з технічних узгоджень у будівництві (UEAtc) і Міждержавної гільдії інженерів-консультантів (МГІК).

Відео дня

«Якщо ми хочемо розвиватися і рухатися в напрямку Європи, прийняття єдиних європейських стандартів і норм є необхідним і невідкладним кроком, - сказав Парцхаладзе, додавши, що необхідно привести у відповідність з ЄС українське законодавство, а також запозичити досвід і культуру у запровадженні прозорих і цивілізованих правил роботи на будівельному ринку. «З прийняттям цього законопроекту ми інтегруємо український будівельний ринок в європейський простір, застосовуючи найкращі практики і технології», - підкреслив він.

Читайте такожМінрегіон хоче будувати недороге муніципальне орендне житло

За словами заступника міністра, прийняття законопроекту створить сприятливі умови для розвитку бізнесу і поліпшить інвестиційний клімат в Україні.

Парцхаладзе також повідомив, що сьогодні цей документ буде представлений на урядовому Комітеті.

«Для ефективної дії законопроекту необхідно розробити й ухвалити близько 20 підзаконних актів. Це велика і складна робота, і в цьому питанні для нас дуже важливо заручитися підтримкою і допомогою професійних фахівців міжнародного рівня», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2016 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оголосило про намір адаптувати сертифікацію будівельної продукції до європейських стандартів, які регулюються регламентом ЄС №305.

Парцхаладзе тоді зазначив, що після прийняття закону українські виробники зможуть конкурувати за кордоном, а виробники продукції, які хочуть зайти на український ринок, розумітимуть, що додаткових документів не потрібно.