Завершення опалювального сезону, як і його старт, триває близько семи днів / santex-nk.ru

Київська влада прийняла рішення завершити поточний опалювальний сезон у столиці із 1 квітня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, відповідне розпорядження КМДА від 31.03.17 № 368 підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зазначив, що «прогноз погоди, який ми отримали від Українського гідрометцентру, свідчить про те, що з 1 квітня та в наступні дні середньодобова температура буде більше +8 градусів. Періодів різкого похолодання, що, наприклад, спостерігалися в березні, гідрометцентр не прогнозує».

Відео дня

Також Пантелеєв заявив, що отримано майже три тисячі звернень від киян, які просять вже вимкнути опалення, оскільки вартість цієї послуги надзвичайно висока.

Читайте такожЛьвів завершить опалювальний сезон 31 березня через потепління

«Тому ми використовуємо кожну можливість для економії киян. Цього року опалювальний сезон завершиться ще раніше в порівнянні з попереднім роком», – зазначив він.

За його словами, рішення про згортання системи опалення має бути максимально виваженим, оскільки сама система теплопостачання Києва достатньо інертна. Завершення опалювального сезону, як і його старт, триває близько семи днів. «Технічно неможливо протягом одного дня вимкнути опалення, а потім – знову його ввімкнути, тому ми враховували як поточні, так і перспективні температурні дані», - зазначив Пантелеєв.