Фото УНІАН

Уряд планує до серпня 2017 року прийняти постанову і до вересня 2017 року провести монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні теплокомуненерго.

Про це йдеться в тексті Меморандуму уряду з Міжнародним валютним фондом, який опублікований на сайті Міністерства фінансів.

Читайте такожРева повідомив, скільки коштуватиме монетизація пільг наступного року

Відео дня

"Для забезпечення повної лібералізації тарифів на газ до кінця серпня 2017 року нами буде затверджено постанова Кабміну про монетизації допомоги в рамках субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні компаній, які надають комунальні послуги, до кінця вересня 2017 року", – йдеться в тексті документа.

Також наголошується, що в результаті монетизації приватні газові трейдери зможуть конкурувати з національним нафтогазовим холдингом "Нафтогаз України" в сегменті поставок газу для теплокомуненерго.

"Ми також будемо працювати в напрямку монетизації комунальних субсидій на рівні домогосподарств для підвищення ефективності використання енергії", – повідомляється в документі.

Як повідомляв УНІАН, за даними Мінсоцполітики, програмою житлових субсидій в поточному опалювальному сезоні 2016-2017 років скористалися 7,4 мільйона сімей.

В кінці 2016 року голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив, що монетизація субсидій, які отримують громадяни від держави на покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг, дозволить запустити ринок газу для населення, в результаті чого споживачі зможуть обирати для себе постачальника газу.

20 березня поточного року віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що монетизація субсидій на оплату комунальних послуг буде проводитись у два етапи: перший – на рівні підприємств, що надають послуги, другий – на рівні споживачів цих послуг.