Українцям обіцяють швидку монетизацію субсидій / Фото УНІАН

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалить рішення про монетизацію економії за субсидіями, що торкнеться приблизно 1,5 мільйона українських сімей.

Читайте такожУ Кабміні обіцяють, що не будуть штучно скорочувати кількість одержувачів субсидій

«За нашими розрахунками 1,5 млн українських родин, які змогли забезпечити економію газу та електроенергії для тепла, отримають найближчим часом до 700 грн готівкою, які вони заощадили за опалювальний сезон», - сказав прем'єр.

Відео дня

«Ще одна обіцянка, яку я давав, буде зараз виконано Міністерством соціальної політики, і люди це відчують», - сказав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня поточного року віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що монетизація субсидій на оплату комунальних послуг буде проводитись у два етапи: перший – на рівні підприємств, що надають послуги, другий – на рівні споживачів цих послуг.

В опублікованому 4 квітня тексті Меморандуму України з МВФ уряд взяв на себе зобов'язання до вересня 2017 року провести монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні теплокомуненерго.

За даними Мінсоцполітики, програмою житлових субсидій в поточному опалювальному сезоні 2016-2017 років скористалися 7,4 млн сімей.