фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє, що уряд до вересня закінчить підготовку до монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення. Про це глава уряду заявив на засіданні уряду в середу.

Читайте такожКабмін ухвалив рішення про монетизацію економії за субсидіями

"Ми зараз почали збирати дані, щоб до вересня завершити цю роботу та провести монетизацію залишку, так би мовити, економії субсидій для українських громадян. Хтось каже, що це не потрібно було б робити. Але я хочу сказати, що це потрібно робити. Те, що люди заощадили, ми повинні видати їм засобами. Це те, що фактично вони заробили", - сказав прем'єр.

Відео дня

За словами Гройсмана, монетизація стане додатковим мотивом для громадян інтенсифікувати підвищення енергоефективності житлового фонду.

Як повідомляв УНІАН, в опублікованому 4 квітня Меморандумі України з МВФ уряд взяв на себе зобов'язання до вересня 2017 року провести монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні теплокомуненерго.

19 квітня міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що монетизація субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення може бути проведена не раніше ніж за 3-4 роки, оскільки ця процедура пов'язана зі значними технологічними труднощами.

26 квітня Кабмін прийняв рішення про монетизації тільки зекономленої суми субсидії на оплату газу і електроенергії, яка торкнеться приблизно 1,5 мільйона українських сімей.