Петро Порошенко / Ілюстрація REUTERS

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про Фонд енергоефективності». Як передає кореспондент УНІАН, він підписав його публічно у Національному технічному університеті України «КПІ».

Читайте такожЗубко розповів, як насправді виглядає термомодернізація житлового фонду України

Відео дня

«Фонд, створення якого було абсолютно зрозумілим десятки років тому, але дуже важливо, що зараз ми його створюємо… І впевнений, що найближчим часом ми будемо мати практичні результати нашої спільної діяльності», - сказав він.

Також президент підписав закон «Про енергетичну ефективність будівель», що передбачає запровадження системи обов'язкового аудиту енергоефективності будівель, який проводитимуть сертифіковані компанії, і визначає основні енергоефективні заходи для споруд.

Як повідомляв УНІАН, 8 червня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон про створення Фонду енергоефективності, яким передбачається створення організаційної структури для ефективного використання коштів на термомодернізацію та енергетичну модернізацію житлового фонду.

22 червня Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №4941-д "Про енергетичну ефективність будівель", що передбачає впровадження системи обов'язкового аудиту енергоефективності будівель.