В Україні вже перепризначили 75% субсидій / фото УНІАН

Процес переоформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на наступний опалювальний період йде за графіком і за станом на середину липня рівень переоформлень становить в середньому 75-76%, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики, посилаючись на слова директора Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталія Музиченка.

Читайте такожУ Мінсоцполітики розповіли, скільки грошей можуть отримати українці за зекономлені субсидії

Музиченко також повідомив, що процес перепризначення субсидій на наступний опалювальний сезон знаходиться під повним контролем уряду.

Відео дня

"На кінець минулого тижня перепризначено 75-76% субсидій на наступний опалювальний сезон, але ситуація в розрізі регіонів поки нерівномірна. Хтось провів процес краще, хтось гірше. Наприклад, якщо говоримо про Чернігівську область, то два тижні тому ця область завершила роботу в повному обсязі. Дніпропетровська, Харківська, Полтавська області - в цих регіонах робота проведена на 95-99%. А є регіони, де досить низький рівень відповідної обробки. Можемо говорити про 45-50% у Волинській, Луганській, Миколаївській, Чернівецькій, Хмельницькій областях», - цитує прес-служба Музиченка.

Він додав, що до кінця місяця цю роботу необхідно завершити, і це реально зробити, оскільки за динамікою видно, що ситуація виправляється.

Як повідомляв УНІАН, перепризначення субсидій для українців на опалювальний період 2017 року здійснюється в автоматичному режимі без необхідності повторного звернення громадян.

Виняток становлять лише громадяни, які орендують житло, яким необхідно після закінченняі терміну отримання субсидії звернутися в органи соціального захисту населення.

Директор департаменту соцдопомоги Музиченко раніше відзначав, що в кожній конкретній ситуації розмір допомоги може бути різним, залежно від частки витрат на опалення, яка в приватному секторі може становити більше 90%. Тому розмір субсидії в деяких випадках може бути навіть нульовим.

За інформацією Держстату, жителям України в січні-червні 2017 року були призначені субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на суму 2,74 млрд грн, що на 9,5% перевищує аналогічний показник 2016 року.

У 2016 році субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг були призначені на суму 5,7 млрд грн, що на 58%, або на 3,3 млрд грн більше, ніж у 2015 році.

У січні-травні 2017 року субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) були призначені на суму 2,473 млрд грн, що на 6,6% перевищує аналогічний показник 2016 року.