фото: УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) пропонує в 2018 році направити на фінансування Фонду енергоефективності та програму "теплих" кредитів 1,8 мільярда гривень, повідомила прес-служба Мінрегіонбуду з посиланням на главу відомства, віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка.

Читайте такожГройсман розповів, скільки грошей виділять на "теплі" кредити

"На 2018-й ми подали в бюджетній резолюції 1,8 мільярда гривень на фінансування Фонду енергоефективності та програму "теплих кредитів". Крім того, близько 3 мільярдів гривень готовий надати Євросоюз", - цитує Зубко прес-служба.

Відео дня

Він також зазначив, що в рамках запуску Фонду енергоефективності у кожному обласному центрі будуть створені консультаційні центри з енергоефективності. "Їх основне завдання - давати рекомендації і правильні технічні рішення для впровадження комплексної термомодернізації будинку", - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 8 червня Верховна Рада прийняла закон про створення Фонду енергоефективності, що передбачає створення організаційної структури для ефективного використання коштів на термомодернізацію і енергетичну модернізацію житлового фонду.

Раніше Зубко повідомляв, що фінансування Фонду енергоефективності з 2018 по 2020 рік має становити 9 мільярдів гривень за рахунок коштів донорів та держбюджету.