Фото УНІАН

Об'єктивних причин для підвищення цін на газ для населення на поточний момент немає, повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

Читайте такожВ Україні найвищі в Європі тарифи на світло - голова НКРЕКП

"Уряд не бачить об'єктивних причин підвищувати ціну на природний газ для населення. Зараз йдуть переговори з МВФ. Всі зобов'язання, які ми беремо, ми виконуємо. Я вам гарантую, що зобов'язання, що випливають з меморандуму між урядом та МВФ, абсолютно не будуть порушені", - сказав Кістіон.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабмін з 1 травня 2016 року встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 гривень за тисячу кубометрів. Саме за такою ціною облгази продавали газ побутовим споживачам. Термін дії цієї ціни був встановлений до 1 квітня 2017 року. Після цього Кабмін продовжив дію спецобязательств для "Нафтогазу" з продажу газу через облгаз-збут і на період до 1 жовтня 2017 року встановив ціну на газ для населення на рівні 6079 гривень за тисячу кубометрів (без урахування плати за доставку палива).

Згідно з постановою про покладення спецобязательств на суб'єкти ринку природного газу, ціна на газ для населення повинна переглядатися два рази на рік – до 1 липня та до 1 жовтня. Її значення прив'язане до імпортного паритету, тобто вартості газу на німецькому газовому хабі NCG. Після проведення розрахунків в Міненерговугілля заявляли про відсутність підстав для підвищення цін на газ для населення на період наступного опалювального сезону.

Наприкінці липня Гройсман заявляв, що Кабмін не планує підвищувати ціни на газ, а подальші коливання будуть відбуватися у відповідності з інфляційними процесами на ринку енергоресурсів і не будуть різкими.