oda.zt.gov.ua

Голова Житомирської ОДА Гундич ініціює збільшення сум під пільгове кредитування на житло у селі. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

«Збільшити ліміт кредитування для жителів Житомирщини, які скористаються програмою індивідуального будівництва житла на селі, від 150 до 300 тисяч гривень. А також додати ще 500 тисяч гривень для реалізації програми у 2017 році. З такою пропозицією звертається голова Житомирської ОДА Ігор Гундич до депутатів обласної ради – питання про збільшення фінансування програми вноситиметься на чергову сесію, яка відбудеться 2 листопада»,- сказано у повідомленні.

За словами Гундича, вже 15 родин Житомирщини  успішно скористались умовами пільгового кредитування і надалі молодим сім’ям буде зручно та вигідно позичати кошти у держави. А розширення фінансових можливостей програми сприятиме тому, що все більше родин скористається кредитом під 3% річних для будівництва житла на селі.

Відео дня

«За допомогою програми жителі області зможуть придбати, збудувати або відремонтувати житло на селі. Це- реальна можливість переїхати у власний дім за вихідними умовами кредитування – під 3% річних. Програма підтверджує свою ефективність тим, що навіть молоді сім’ї є її користувачами», – наголошує голова ОДА.

Загалом, у 2017 році у Житомирській області на реалізацію програми «Власний дім» з державного бюджету вже виділено 1,2 млн грн, з обласного – 1,1 млн грн.

Читайте такожНа Житомирщині під час аукціону аграрій придбав право оренди земельної ділянки більш як за 180 тисяч

Якщо депутати обласної ради підтримають пропозицію голови ОДА, то виділення додаткових коштів дасть можливість жителям Житомирщини взяти під 3% річних:

- до 300 тисяч гривень кредиту - для будівництва житла у селі;

- до 200 тисяч гривень кредиту  -для придбання житла;

- до 150 тисяч гривень - на ремонт чи реконструкцію житла.

Обласною програмою зможуть скористатися люди, які проживають і працюють у селах та селищах області.

Нагадаємо, що сума кредиту визначається Фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі з урахуванням рівня платоспроможності і не може перевищувати кошторисної вартості об’єкта кредитування.  З переліком документів,  необхідних для  отримання  кредиту, можна ознайомитись на сайті Житомирської ОДА.