фото: УНІАН

Процес верифікації одержувачів субсидій для перерахунку субсидій на новий опалювальний сезон 2017-2018 років буде завішаний до кінця жовтня поточного року.

Читайте такожУ Кабміні пропонують українцям реструктуризувати комунальні борги

Про це повідомив кореспонденту УНІАН директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

Відео дня

"Уже в жовтні проходить процес розрахунку субсидій на опалювальний сезон, виходячи з оновленої бази щодо одержаних доходів населення. Ми поставили завдання, щоб до кінця жовтня були перераховані всі субсидії, на які нараховувалися раніше, і тоді в кінці жовтня - на початку листопада ми реально побачимо, скільки у нас одержувачів субсидій", - сказав Музиченко.

Він пояснив, що частина одержувачів субсидій на неопалювальний період отримували субсидію в розмірі 5, 7, 10 гривень або ж взагалі 0 гривень.

"Тобто людині приходить платіжка на 300 гривень, а його обов'язкова частина з субсидії 400 гривень. Тому субсидія йде в нульовому розмірі. І якщо на опалювальний період у цієї людини знову ж таки не вийде субсидія, такі субсидианты будуть виключені з системи", - зазначив директор департаменту соцдопомоги.

Він також додав, що раніше для нарахування субсидій враховувалися доходи населення за попередній рік, тобто, на сьогоднішній день Мінсоцполітики мало б використовувати інформацію про доходах за січень-грудень 2016 року і розрив між отриманими доходами і насчитанными субсидіями становив би фактично більш ніж півтора року.

"З жовтня цього року при перерахунку субсидій використовуються доходи населення за 1 і 2 квартали поточного року, таким чином розрив між отриманими доходами і насчитанными субсидіями - УНІАН) становить всього кілька місяців. І це дозволяє максимально точно порахувати доходи населення і, відповідно, суми нарахування субсидій", - додав Музиченко.

Як повідомляв УНІАН, Мінсоцполітики України при переоформленні субсидій на опалювальний сезон 2017-2018 років проводить перевірку (верифікацію) сімей - одержувачів державної допомоги, в результаті чого сподівається відсіяти від 2% до 5% субсидиантов.

Жителям України в січні-серпні 2017 року були призначені субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на суму понад 2,8 мільярда гривень, що на 22,3% перевищує аналогічний показник 2016 року.