фото УНІАН

Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед енергогенеруючою компанією "Київенерго" на 1 грудня склала 3,9 мільярда гривень. Про це під час прес-брифінгу в Київській міській державній адміністрації повідомив директор відокремленого структурного підрозділу "Київська енергопостачальна компанія" ("Київенерго") Андрій Таляр.

Читайте такожУ "Київенерго" пригрозили перебоями з теплом у школам і лікарням

"Станом на 1 грудня борг киян за тепло і гарячу воду становить близько 4 мільярдів гривень", - сказав він, додавши, що борги населення складають 2,87 мільярда гривень, а ЖЕКів та ОСББ – 740 мільйонів гривень.

Відео дня

Також він зазначив, що компанія може розглянути різні варіанти реструктуризації боргів споживачів, наприклад, такий, як розстрочка "50/50", при якій половина суми сплачується в опалювальний сезон, а половина – у міжопалювальний період. Таким варіантом можуть скористатися лише ті споживачі, які не отримують субсидій і є безпосередніми клієнтами "Київенерго".

Як повідомляв УНІАН, борги столиці за опалення за станом на 1 вересня становили 2,6 мільярда гривень (населення – 1,35 мільярда гривень, Жеки та ОСББ – 690 мільйонів гривень).