oda.zt.gov.ua

На Житомирщині розробили обласну програму пільгового кредитування житла для учасників АТО, педагогічних і медичних працівників. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, йдеться про обласну комплексну Програму забезпечення житлом педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів  їх сімей на 2018-2021 роки.

Із проектом цієї програми ознайомив сьогодні депутатів обласної ради директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Роман Щебетов.

Відео дня

Читайте такожЩе 8 родин з Житомирщини отримають кошти на будівництво та придбання житла на селі в рамках програми "Власний дім"

«Програма передбачає надання пільгового кредиту вказаним категоріям населення. Черга формуватиметься відповідно до реєстру осіб, які потребують поліпшення житлових умов. Рішення про надання кредиту прийматиме регіональне управління Держмолодьжитла протягом місяця з дня подання документів», – сказав, зокрема, Щебетов.

Він пояснив також, що пільговий кредит надаватиметься на термін до 20 років під 3% річних.

Цю програму планують затвердити на  черговій сесії Житомирської обласної ради 21 грудня.

Як пояснили УНІАН в облдержадміністрації, спочатку цей документ прийматиметься без фінансового ресурсу. Його планують передбачити на засіданні сесії обласної ради вже у 2018 році після детального опрацювання фінансових потреб та порядку надання кредитів. «Кошти виділятимуться з бюджетів різних рівнів та за рахунок співфінансування», - уточнили у прес-службі відомства.

Під час розгляду проекту програми депутати також вдосконалили її. «Так, на засіданні депутатської комісії сьогодні депутати запропонували доповнити цю програму пунктом, згідно якого пільговий кредит на житло могли б брати й добровольці", - зазначають в облдержадміністрації.

Нагадаємо, наразі на Житомирщині триває підготовка до бюджетної сесії Житомирської обласної ради.