Україна скорочує споживання газу / фото УНІАН

Україна має потенціал скоротити споживання газу в багатоповерховому житловому секторі до 4 млрд куб. м завдяки проведенню енергоефективних заходів, повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з посиланням на профільного міністра - віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка.

Читайте такожКабмін вирішив створити Фонд енергоефективності

За його словами, щорічно весь житловий сектор України споживає близько 18 млрд кубів газу.

Відео дня

Міністр підкреслив, що вся необхідна законодавча база для цього вже прийнята парламентом в цьому році: закони «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», «Про ЖКП», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про енергетичну ефективність будівель», «Про Фонд енергоефективності», «Про виробництво тепла з відновлюваних джерел енергії», «Про реструктуризацію боргів», «Про ЕСКО», зміни до Закону України «Про питну воду», а також прийняті урядом Концепція реформування тепло постачання, постанови про монетизацію субсидій і про енергоменеджмент.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у проекті державного бюджету на 2018 рік збільшив витрати на реалізацію програм з енергоефективності з 800 млн до 2 млрд грн.

Україна у 2016 році скоротила споживання природного газу порівняно з 2015 роком на 4% - до 30,3 млрд куб. м. За 11 місяців 2017 року споживання «блакитного» палива скоротилося на 4,7% - до 24,5 млрд куб. м.