Головне управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища КМДА не має права видавати дозволи на розміщення малих архітектурних форм (МАФів).

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва.

"Видача ордера Головним управлінням контролю з благоустрою узаконена. А ось отримання дозволу Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища на розміщення МАФу жодним законом не передбачено. Тому сьогодні немає правових підстав для видачі такого дозволу", - зазначив директор Департаменту дозвільної системи Держкомпідприємництва Олександр АНДРЄЄВ.

Відео дня

За його словами, питання розміщення МАФів законодавством остаточно не врегульоване. Зокрема, однією з основних проблем залишається відведення земельних ділянок під розміщення МАФів.

У Держкомпідприємництва зауважили, що минулого року уряд затвердив своєю постановою порядок розміщення малих архітектурних форм для підприємницької діяльності, проте місцеві органи влади, у тому числі в столиці, здебільшого нехтують нею. Не керується місцева влада і законом про дозвільну систему, який передбачає можливість почати бізнес за декларативним принципом.

У той же час, Кабінет міністрів доручив Держкомпідприємництва, Мінрегіонбуду та Держкомзему розробити окремий законопроект, щоб врегулювати порядок розміщення МАФів.