Київ відновив управління 80% акцій Холдингової компанії «Київміськбуд».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам заступник голови Київської міської адміністрації Олександр ПОПОВ після завершення позачергових зборів акціонерів «Київміськбуду».

Він зазначив, що операція з продажу 80% акцій "Київміськбуду" не була завершена і акції залишаються у власності киян.

Відео дня

«Проте місто було позбавлене можливості здійснювати стратегічне управління підприємством, оскільки органи управління холдингу працювали не на користь киян. У липні 2010 року відбулася спроба відібрати акції в міста Києва. Завдяки спільним зусиллям КМДА і правоохоронних органів, такі незаконні дії були своєчасно зупинені", - сказав О.ПОПОВ.

Він зазначив, що сьогодні відбулися збори акціонерів «Київміськбуду», на якому були обрані новий склад Наглядової ради, голова правління, Ревізійна комісія, а також новий реєстратор.

«Таким чином, ми відновили управління на цьому підприємстві», - підкреслив О.ПОПОВ.

Новим реєстратором стало ТОВ «Фінрєєстр» (м. Київ). На зборах була також переобрана Ревізійна комісія у складі трьох чоловік, її очолила Олена ДМИТРІЄВА.

Нагадаємо, власники 80% акцій «Київміськбуду» сьогодні під час позачергових загальних зборів акціонерів змінили склад наглядової ради і правління компанії.

Як повідомив член реєстраційної комісії Антон ПУКОС, у залі зареєстровані власники 80% акцій і позачергові збори вважаються правомочними.

За словами головуючого на зборах Єгора РУСІНА, прийняте рішення про відкликання складу наглядової ради компанії. У новий склад НР увійшли Єгор РУСІН, Антон ПУКОС і Володимир ПОЛЯЧЕНКО. При цьому акціонери відкликали правління холдингу в повному складі та обрали головою правління Михайла ГОЛИЦЮ (заступник голови Київської міської державної адміністрації, начальник головного управління житлового забезпечення).

У залі також присутній заступник голови КМДА Олександр ПОПОВ. У той же час, невідомі не пропустили в будівлю керівництво холдингу. «Ми не можемо потрапити в будівлю, де оголошені збори, на реєстрацію. У мене є офіційний договір оренди приміщення між «Київміськбудом» і Київським метрополітеном, в якому вказано, що з 8.30 до 12.00 ми можемо займати приміщення», - сказав віце-президент «Київміськбуду», виконуючий (на той час) обов`язки голови правління компанії В’ячеслав ТОПЧІЙ.

Він уточнив, що діючий на той час президент – голова правління «Київміськбуду» Василь МОЖАР знаходиться у відпустці, тому В.ТОПЧІЙ виконує його обов`язки. Він також додав, що потрапити в будівлю акціонерам перешкоджає «група молодиків, які нібито є акціонерами». «Ми працюємо давно, і майже всіх своїх акціонерів знаємо в обличчя. Це не наші акціонери», - уточнив він.

Крім того, за словами Артема СТОЯНОВА, який представився журналістам як представник нових акціонерів, – кіпрської компанії «Інтрополія», їх теж не пускають на збори акціонерів, які проходять у будівлі. Він уточнив, що станом на сьогодні на 9.00 ранку ця компанія володіє 8% акцій «Київміськбуду».

Як повідомляв УНІАН, 16 вересня Господарський суд Києва наклав арешт на 80% акцій АТ «Холдингова компанія «Київміськбуд», які були придбані ФК «Новий регіон» 29 липня 2009 року.

Суд вирішив для забезпечення позову частково задовольнити вимоги Генеральної прокуратури, зокрема, накласти арешт на 80% акцій холдингу, заборонити ТОВ «Термінал-Реєстр» і ТОВ «Адрем» здійснювати будь-які дії з внесення змін до системи реєстру власників акцій «Київміськбуду». Наступний розгляд справи в суді відбудеться 12 жовтня.

Генпрокуратура звернулася до суду на користь Київради і Головного управління комунальної власності КМДА до ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон», ТОВ «Компанія «Термінал-Реєстр», ТОВ «Адрем» про визнання недійсним договору № Д-2009/07/29, укладеного 29 липня 2009 року ГУ комунальної власності КМДА і ВАТ «ФК «Новий регіон» про купівлю-продаж 52 910 760 акцій ХК «Київміськбуд» і застосування наслідків його недійсності.

Довідка УНІАН. Холдингова компанія «Київміськбуд» – найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належали київській територіальній громаді і знаходилися в управлінні Київської міськдержадміністрації.

У холдинг входять 40 відкритих акціонерних товариств, у яких «Київміськбуд» володіє від 26 до 30% акцій, 6 дочірніх підприємств, 51 підприємство – на правах асоційованих членів.

За підсумками 2009 року холдингова компанія «Київміськбуд» як замовник і генпідрядник ввела в експлуатацію близько 356 тис. кв. м житла, що становить 48% від загального обсягу житлового будівництва в Києві і 22% – в Україні. У 2009 році підприємства холдингу виконали будівельних робіт на 2,9 млрд. грн.