Голова ВМГО «Демократичний альянс» Василь ГАЦЬКО заявляє, що громадяни України мають консолідовано сказати владі, що її “плани із закріпачення людей” через новий Житловий кодекс не відбудуться.

Про це він сказав в ефірі ТВі, повідомили УНІАН у прес-службі телеканалу.

«Нас усіх позбавлять можливості розпоряджатися нашою власністю, нашими будинками, примусово заженуть в управлінські компанії, які будуть належати вузькому колу осіб, що є найближчі до влади. Управлінські компанії будуть заробляти на нас кошти…З введенням нового Житлового кодексу значно зростуть не тільки житлово-комунальні послуги – опалення, електроенергія тощо, а й послуги управління будинками і прибудинковою територією» - сказав В.ГАЦЬКО.

Відео дня

Він повідомив, що управлінські компанії, які мають відповідати кваліфікаційним вимогам, затвердженим Кабінетом міністрів, а саме: мати достатній інвестиційний потенціал і матеріально-технічну базу, поділять всі житлові будинки між собою. «Їх буде декілька десятків і вони розполовинять Україну, поділять нас. Угоди на управління будинком, нашою власністю фактично укладатимуться через ЗМІ. Виконавець послуг - управляюча компанія публікує пропозицію до мешканців будинку у місцевій газеті, що й вважається укладеним договором» - повідомив В.ГАЦЬКО.

На думку керівника громадської організації, новий Житловий кодекс стане інструментом влади, яким українця зможуть виселяти з власної оселі з «мотивів суспільної необхідності». «Суспільну необхідність, як написано в проекті кодексу, визначатиме корумпований чиновник і корумпований суддя. Це стане джерелом збагачення для них, а для нас – суспільною бідою» - вважає В.ГАЦЬКО.

«На сьогодні в помешкання ніхто не може зайти без рішення суду, навіть міліція. В проекті передбачається, що житлово-комунальні інспектори матимуть змогу без перешкод потрапляти до наших осель. Досі немає гідних компенсаційних механізмів для тих, чиї будинки підлягають реконструкції чи знесенню...З ухваленням нового Житлового кодексу наші права і свободи порушуватимуться» - підсумував громадський діяч.