Законопроект, що регулює процес створення і функціонування в Україні об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), планується направити на розгляд Верховної Ради в першому кварталі 2011 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник міністра з питань житлово-комунального господарства Віталій ШАПОВАЛЕНКО.

За його словами, сьогодні зміни до закону про ОСББ, розробленого міністерством, перебувають на розгляді Кабінету міністрів.

Відео дня

В.ШАПОВАЛЕНКО відзначив, що, зокрема, законопроект передбачає спрощення процедури створення і реєстрації ОСББ, вирішення питань з оподаткування, а також визначення прибудинкової території, що передається під управління об`єднань.

Окрім цього, міністерство розробляє зміни до постанови Кабміну №630, яка визначає порядок надання комунальних послуг населенню, для посилення заходів із захисту прав споживачів.

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство з питань житлово-комунального господарства мало намір до 13 листопада ц.р. подати на розгляд Кабінету міністрів пакет документів, що регулюють процес створення і функціонування об`єднань співвласників багатоквартирних будинків.