Верховна рада Криму докладе всіх зусиль, аби врегулювати питання з масовими самовільним зайняттям землі як окремими представниками кримських татар, так і інших національностей, заявив спікер кримського парламенту Володимир КОНСТАНТИНОВ.

«Тисячі гектарів захопленої землі - це відверте знущання із законодавства і над усіма законослухняними жителями нашого регіону. Організатори самозахватів відкрито грабують Крим, це давно пора припинити», - йдеться в коментарі В.КОНСТАНТИНОВА, який передав УНІАН прес-центр парламенту автономії.

Він наголосив, що повністю підтримує ініціативу голови кримського уряду Василя ДЖАРТИ, який закликав лідерів кримських татар сприяти врегулюванню питання з масовими самовільними захватами землі.

Відео дня

Спікер упевнений, що питання кримськотатарських та інших самозахватів вдасться вирішити «мирно і конструктивно», а також заявив, що органи влади Криму продовжать діяльність із забезпечення житлом і землею для будівництва будинків раніше депортованих громадян.

Як повідомляв УНІАН, прем`єр Криму звернувся з відкритим листом до лідера меджлісу Мустафи ДЖЕМІЛЄВА, в якому просить переконати кримських татар, які самовільно зайняли землю, добровільно звільнити ділянки, оскільки, на думку В.ДЖАРТИ, самозахвати заважають соціально-економічному розвиткові регіону і є дестабілізуючим чинником міжнаціональної згоди.

М.ДЖЕМІЛЄВ раніше стверджував, що самозахвати кримських татар становлять лише близько 17% загальної кількості самовільно зайнятої землі в регіоні.