У Київській міській державній адміністрації планують розпочати реконструкцію Андріївського узвозу цього року і завершити до Євро-2012.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв’ю журналістам повідомив голова КМДА Олександр ПОПОВ.

За його словами, реалізація проекту потребуватиме приблизно 150 млн. грн. На сьогоднішній день проект реконструкції перебуває на узгодженні фахівців та експертів.

Відео дня

«Реконструкція розпочнеться в цьому році. Я маю надію, що розпочнеться. Ми запланували певне фінансування», - сказав О.ПОПОВ.

За його словами, фінансування відбуватиметься як за рахунок бюджетних коштів, так і за рахунок спонсорів. «Плануємо, що фінансування, крім міського бюджету, додасть ще фінансування бізнесу, який знаходиться на території Андріївського узвозу, який має там приміщення у власності», - зазначив голова КМДА.

«Цього року, разом з тим, планується завершити будівництво корпусу театру на Подолі», - підкреслив О.ПОПОВ.

«Завершити реконструкцію в цьому році однозначно не зможемо, бо це кошторисний і організаційно складний проект. Але до Євро ми це зобов’язані зробити», - сказав О.ПОПОВ.

Щодо того, в яких пропорціях передбачено забезпечити фінансування, керівник КМДА сказав, що приблизно 100 млн. передбачено виділити з бюджету і десь від 50 до 70 млн. – залучити спонсорських коштів.

При цьому О.ПОПОВ додав, що величезна сума коштів потрібна на перекладання інженерних мереж на Андріївському узвозі, які на сьогодні перебувають у жахливому стані.

Між іншим, О.ПОПОВ поінформував і про завершення розробки проекту реконструкції Володимирської гірки. За його словами, роботи на гірці розпочнуться раніше, ніж на Андріївському.