Кабінет Міністрів України сьогодні схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення відповідальності і вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі віце-прем`єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Віктора ТИХОНОВА.

За його словами, міністерство розробило цей законопроект на виконання Закону «Про регулювання містобудівної діяльності».

Відео дня

В.ТИХОНОВ відзначив, що законопроектом передбачається збільшити розміри штрафних санкцій за правопорушення у сфері містобудування, диференціювати розміри штрафів залежно від категорії складності об`єктів, що будуються, а також ввести персональну відповідальність окремих виконавців за правопорушення у сфері містобудування.

«Спрощення дозвільних процедур у будівництві має відбуватися одночасно з посиленням контролю з боку держави над будівництвом і підвищенням відповідальності всіх учасників процесу. Розмір штрафу чи іншого покарання за порушення законодавства, будівельних норм, стандартів і правил має відповідати шкоді, яку завдано або може бути завдано в результаті такого порушення», – пояснив віце-прем`єр-міністр.

Він також сказав, що існуючі розміри штрафних санкцій є мінімальними, не лякають учасників будівельного процесу, і вони дозволяють собі діяти за межами правового поля.