Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України до нинішнього опалювального сезону планує підготувати ідеологію формування тарифів на житлово-комунальні послуги.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв'ю журналістам повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій БЛИЗНЮК.

«На початок опалювального сезону та формування бюджетної політики на наступний рік ми повинні підійти з чітким розумінням, що робити з тарифом, якщо його підвищувати, то як, щоб люди від цього не постраждали... Ми відпрацюємо ідеологію цього процесу, а потім буде прийнято рішення відповідними органами державного управління. Якщо потрібно закон, Верховна Рада буде приймати рішення», - сказав він.

Відео дня

Глава відомства вважає, що до опалювального сезону необхідно також вирішити питання з введенням диференційованих тарифів на воду для населення.

«Якщо сьогодні європеєць споживає 75 літрів холодної води, 75 літрів гарячої на добу, тобто всього 150 літрів, а ми - 360, то нам треба сказати, що 150 літрів - це одна ціна, 200 - це інша ціна, а 300 - третя ціна. Диференційовано необхідно підходити, як робиться у цивілізованому світі. Щодо електроенергії та газу ця норма у нас вже працює», - пояснив міністр.

А. БЛИЗНЮК зазначив, що при формуванні бюджету на 2012 рік міністерство проаналізує структуру собівартості тарифу, враховуючи соціальні стандарти, енергозбереження, технічне переозброєння, тобто цілий комплекс питань, які допоможуть сформувати оптимальну ціну послуги.