Конфедерація будівельників України планує за місяць розробити концепцію реформування земельного законодавства, яка припускає спрощення процедур і скорочення термінів набуття права на землю.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі конфедерації.

«Впровадження реформи передбачає створення нового законопроекту, згідно з яким буде внесено зміни до інших законів України. В результаті реформи зменшаться терміни землевідведення мінімум у 5 разів, замість двох сесій органів місцевого самоврядування - одна. Процедура землевідведення стане прозорішою і як наслідок – український ринок землі стане привабливим для інвесторів», - сказав голова ради директорів Конфедерації будівельників України Лев ПАРЦХАЛАДЗЕ.

Відео дня

Зміни до законодавства також передбачають заміну отримання дозволів на проведення землевідведення на «заявочний» механізм, виключення процедури узгодження місця розташування об`єкту для всіх видів об`єктів (окрім об`єктів стратегічного значення), виключення з процесу відведення земельної ділянки процедури проведення стратегічного значення експертизи землевпоряджувальної документації (крім земельних ділянок стратегічного значення), спрощення процедури відновлення договорів оренди земельних ділянок і визначення виняткового переліку підстав для відмови органом влади в такому продовженні, вдосконалення процедури використання права оренди земельної ділянки або його частини, спрощення отримання прав на землю для розміщення тимчасових споруд і організації проведення будівельних робіт згідно з планом організації будівництва (без конкурсу) тощо.