Сімферополь став першим містом в Криму, що почало реалізацію проекту єдиного розрахункового «вікна» по платежах за комунальні послуги.

Про це УНІАН повідомив прес-центр мерії Сімферополя.

У місті створена повна електронна база платників за послуги ЖКГ. З 1 серпня банківські установи та відділення «Укрпошти» можуть працювати за загальною схемою. У мерії прогнозують зменшення кількості помилок, зниження трудомісткості обробки оплачених повідомлень, збільшення швидкості обслуговування клієнтів.

Відео дня

«Це буде зручно сімферопольцям. Кожен із нас щомісячно здійснює комунальні платежі за різними розрахунковими книжками, в різних відділеннях банків. Тепер жителі Сімферополя отримуватимуть єдину квитанцію за всі види платежів і проводитимуть оплату в усіх банківських та поштових установах», - заявив мер міста Віктор АГЕЄВ.

Влада міста сподівається отримати максимально повну інформацію про те, хто, коли і скільки сплатив комунальних платежів, якими користується субсидіями, які має заборгованості. Це дозволить по-новому будувати соціальні програми для мешканців міста, об`єктивно аналізувати становище в житлово-комунальних службах.

«Зрештою, така система дозволить замінити всі розрахункові книжки платників комунальних послуг на одну пластикову карту, що істотно спростить сімферопольцям розрахунки за комунальними платежами, здійснювати які стане можливим і через інтернет», - заявив В.АГЕЄВ.

Комп`ютерний інтерфейс Єдиної системи прийому та обліку платежів розробила українська IT-компанія. Впровадженням системи в Сімферополі займається підприємство, що вже реалізовувало подібні проекти в Україні.