Голова Київської міської державної адміністрації Олександр ПОПОВ проситиме прокурора Києва взяти під контроль справу щодо вчорашнього побиття активістів громади Києва представниками забудовника на проспекті Маяковського.

Як повідомили УНІАН в прес-службі КМДА, учора, на прохання киян, О.ПОПОВ разом із представниками Управління благоустрою прибув на місце будівництва на пр. Маяковського, 40-52, щоб особисто проконтролювати виконання рішення щодо припинення будівництва та демонтажу тимчасової огорожі. При цьому в КМДА підкреслили, що забудова даної ділянки ведеться із порушенням законодавства, оскільки терміни дії дозволу на будівництво та ордеру на тимчасове порушення благоустрою закінчились ще у грудні 2010 року.

Загалом до голови Київської міської державної адміністрації звернулися більш як три тисячі мешканців прилеглих будинків із проханням втрутитися та припинити будівництво.

Відео дня

Незважаючи на опір з боку представників забудовника, які використали сльозогінний газ та пошкодили техніку, закидавши її камінням, О.ПОПОВ разом із киянами зрештою знесли паркан та зупинили будівництво.

«Що і де будувати у Києві - повинні визначати кияни. Їх думка – ось найвищий закон», – зазначив голова КМДА.

Окрім того, О.ПОПОВ повідомив, що обов’язково звернеться до прокурора міста із проханням взяти під контроль справу щодо побиття представників ініціативної групи. «Кияни мають почуватись у безпеці», – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, увечеречі 22 серпня представники забудовника змушували голову КМДА поїхати з місця скандального будівництва на Троєщині, куди він прибув із приписом прокуратури про демонтаж встановленої огорожі, застосовуючи сльозогінний газ та каміння.

За словами свідків події, спочатку голова КМДА поспілкувався з місцевими жителями, які вийшли на захист свого двору, а потім попрямував до огорожі з наміром ознайомити представників забудовника з приписом та звернутися з проханням не заважати техніці, що прибула на місце для проведення демонтажу паркану. Разом з О.ПОПОВИМ пішли також представники комунального підприємства та мешканці, які мали намір негайно почати знімати паркан. При перших же спробах повалити огорожу з-за неї почали пускати сльозогінний газ, після чого полетіло каміння та шматки застиглого бетону в активістів громади.