Комісія Київради з питань культури та туризму ініціює виключення з Програми приватизації комунального майна м.Києва на 2011-2012 роки будинку по вулиці Андріївський узвіз, 36 А, де вже десятки років розташовані 17 творчих майстерень Національної спілки художників України. Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр БРИГИНЕЦЬ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі депутата Київради, Головне управління культури та Спілка художників має найближчим часом підготувати всі необхідні документи, які стали б підставою для рішення Київради про передачу цього будинку художникам у власність, або у довготривалу оренду.

А.БРИГИНЕЦЬ переконаний, що «Андріївський узвіз має залишатись історичною, пішохідною, мистецькою вулицею, однією з культурних та туристичних перлин Києва».

Відео дня

В повідомленні зазначається, що в цьому будинку знаходиться, зокрема, меморіальна майстерня , академіка А.М. СРСР, народного художника СРСР Михайла Дерегуса.

Крім цього, в приміщенні знаходяться виставкові площі, в яких проходять виставки художників різних країн світу, в тому числі за підтримки посольств і дипломатичних місій.