В Україні не існує великих проблем у підготовці до Євро-2012

Про це під час брифінгу в Харкові заявив президент УЄФА Мішель ПЛАТІНІ, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН про ступінь готовності країни до фінальної частини чемпіонату Євро-2012.

«Україна майже закінчила, майже готова», - сказав він.

Відео дня

М.ПЛАТІНІН зазначив, що в Україні ще залишається певна кількість організаційних питань, які потрібно вирішити в майбутньому. Зокрема, він вказав на незавершеність деяких інфраструктурних об’єктів, невирішені візові та митні питання.

«Великих проблем уже не існує в Україні. У нас є дуже багато маленьких завдань, які потрібно вирішити. УЄФА має допомогти Польщі та Україні організувати таке змагання. Наприклад, у Львові ще не закінчено покриття стадіону, і його відкриття передбачається через місяць. У Донецьку не закінчена злітно-посадкова смуга. Завтра я проінспектую стадіон «Олімпійський», і мені здається, що там покриття теж ще не готове. Також ми повинні розглянути митні та візові питання, що стосуються прибуття людей на чемпіонат Євро-2012», - сказав М.ПЛАТІНІ.

При цьому він висловив упевненість в тому, що до початку Євро-2012 всі зазначені питання будуть вирішені.

«Ми можемо вирішити все це дуже легко. Два роки тому під питанням було проведення Євро, ще рік тому передбачалося організувати змагання тільки в двох містах, а сьогодні у нас 4 міста і вся підготовка буде закінчена. Тільки на це потрібен час», - сказав президент УЄФА.

М.ПЛАТІНІ також висловив задоволення кількістю волонтерів, які працюватимуть в Україні на Євро-2012.

«Я більше-менше задоволений кількістю волонтерів. Я хотів би перед усіма сьогодні подякувати їм за те, що вони долучилися. Якщо волонтерів немає, дуже важко організувати Євро», - сказав М.ПЛАТІНІ.

Як повідомляв УНІАН, 26-27 вересня в Україні перебуватиме офіційна делегація УЄФА на чолі з її президентом М.ПЛАТІНІ. Учора, 26 вересня, М.ПЛАТІНІ проінспектував готовність до Євро-2012 міста Львів, Донецьк та Харків. Сьогодні він відвідає Київ. Очікується, що М.ПЛАТІНІ зустрінеться за Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ.