10 жовтня Ворошилівський районний суд міста Донецька скасував рішення Донецької міської ради про підвищення тарифів на послуги ЖКГ від 25 лютого 2011 № 4/16.

Про це кореспондентові УНІАН повідомив безпартійний депутат Ленінської районної ради міста Донецька Дмитро ВЕРЗІЛОВ, який представляв у цьому суді інтереси жителя міста Донецька Сергія ГРЕЧКА.

За словами Д.ВЕРЗІЛОВА, представники Донецької міськради не змогли дати економічного обґрунтування і довести законність своїх дій при підвищенні комунальних тарифів на 80% із березня поточного 2011 року.

Відео дня

Депутат райради вказав суду на порушення більш ніж десяти статей Конституції і законів України при ухваленні даного рішення, а також на порушення Цивільного кодексу України та постанови Кабінету міністрів України (зокрема ст.ст. 3, 8, 19, 22, 48, 55, 57, 64, 116, 144 Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги» та ін., постанови Кабінету міністрів України № 529 від 20.05.2009г. "Про порядок формування тарифів...» тощо).

«У нашому місті живуть сотні тисяч людей, які просто не в змозі щомісяця із року в рік виплачувати цій владі, чиновникам непомірні комунальні платежі й податки за неіснуючі віртуальні послуги. Люди живуть у жебрацьких умовах, отримують мізерні зарплати і пенсії. Щороку тисячі жителів міста помирають через відсутність коштів на лікування, на найнеобхідніше, а влада протизаконно відбирає останні гроші», - заявив Д.ВЕРЗІЛОВ.

За його словами, тепер, коли рішення міськради скасовано, місцева влада зобов`язана знизити тарифи на послуги ЖКГ у Донецьку і повернути їх на рівень лютого поточного року.

Також Д.ВЕРЗІЛОВ заявив, що має намір притягнути до кримінальної відповідальності Донецького міського голову Олександра ЛУК`ЯНЧЕНКА, який допустив підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

«Донецька влада має відповісти за масове пограбування, за те, що сім місяців сотні тисяч людей платили і продовжують поки що платити майже удвічі більше, ніж повинні», - сказав депутат Ленінської райради м. Донецька.