Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН підтримує внесення змін до законодавства щодо скасування пільг для народних депутатів України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЛИТВИН сказав на брифінгу.

Він зазначив: «Я підтримую прийняття відповідного рішення для того, щоб зняти будь-які розмови з цього приводу».

Відео дня

В.ЛИТВИН вважає, що мають бути скасувані усі пільги для депутатів, крім заробітної плати і того, що потрібно народному депутату для виконання депутатських обов’язків.

Він нагадав, що, відповідно до норм пенсійної реформи, пенсія народних депутатів не перевищуватиме 8 тис. грн., а до цього вона була удвічі більшою.

Також В.ЛИТВИН зазначив, що не може бути пільги щодо забезпечення житлом народних депутатів. За його словами, у ВР цього скликання всього було виділено 17 службових квартир. «Більше нічого не виділяли, і я думаю, що в майбутньому вже більше нічого і не буде», - додав він.

За його словами, «зараз тільки йде боротьба з приводу того, як ці службові 17 квартир перевести не у службові».

За словами В.ЛИТВИНА, парламенту «набагато складніше обслуговувати службові квартири, ніж якби вони були просто квартирами народних депутатів».

Відповідаючи на запитання з приводу того, що 1 грудня Київрада прийняла рішення про будівництва на Подолі депутатського містечка, В.ЛИТВИН зазначив, що ще раніше йшлося про будівництво такого містечка у Конча-Заспі, але «я думаю, що з цього нічого не вийде, і ніхто містечко будувати в осяйній перспективі не буде, бо коштів для цього немає».

В.ЛИТВИН повідомив, що на наступний рік планується зменшення фінансування парламенту.

Він вважає, що за деякими статтями можна було б ще зменшити це фінансування. Водночас В.ЛИТВИН додав, що коли буде обрана нова Верховна Рада, «хай вони з урахуванням настроїв людей приймають рішення».