Прем’єр-міністр Микола АЗАРОВ доручив розробити механізми доступності житла для родин з сукупним доходом близько 4 тис. грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це М.АЗАРОВ сказав на нараді щодо реалізації цієї програми у столиці. Також прем’єр спільно з головою КМДА Олександром ПОПОВИМ проінспектував хід будівництва об’єктів за програмою «Доступне житло».

Глава уряду доручив протягом двох-трьох тижнів розробити механізми для того, аби родини із середнім сукупним доходом близько 4 тис. грн. могли брати участь у програмах будівництва житла.

Відео дня

«По-перше, квартира повинна коштувати значно дешевше, ніж вона коштує зараз. По-друге, необхідно знайти довгострокові кредитні ресурси, щоб замість родини взяти цей ресурс і віддати будівельникам для того, аби вони могли побудувати житло. Найголовніше завдання – знайти цей фінансовий ресурс. Також необхідно визначити, скільки така родина може платити і протягом якого періоду. І під який відсоток її кредитувати. Протягом двох-трьох тижнів відповіді на ці питання будуть знайдені», – сказав М.АЗАРОВ.

За його словами, для реалізації цієї програми необхідно залучити кошти державного і місцевих бюджетів, державних і комерційних банків та інвестиційні ресурси.

«Необхідно у комплексі вирішувати це завдання і ми ці рішення знайдемо», – наголосив М.АЗАРОВ.

Він додав, що цю роботу координуватиме міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій БЛИЗНЮК разом із Секретаріатом Кабінету міністрів і за два-три тижні ці пропозиції будуть внесені на розгляд уряду.

Прем’єр-міністр схвально оцінив темпи будівництва житла у столиці під безпосереднім контролем О.ПОПОВА, і нагадав, що минулого року столиця встановила абсолютний рекорд за кількістю збудованих квадратних метрів, перевершивши навіть досягнення радянського періоду.