Програма будівництва доступного житла має за 10 років розв'язати житлові проблеми усіх українців.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ сьогодні під час засідання Кабінету міністрів.
«Програма доступного житла років за 10 має повністю розв’язати в Україні квартирне питання, насамперед, для молодих сімей», - сказав М.АЗАРОВ.
Він відзначив, що ця програма має охопити всі сім'ї з середнім доходом близько 5 тис. грн. на місяць.
За словами прем'єра, для забезпечення житлом українців необхідно будувати приблизно по 100 тис. квартир на рік. Також, відзначив прем'єр, паралельно з будівництвом житла необхідно будувати, згідно з потребою, школи і дитячі садки.
Як повідомляв УНІАН, в Україні в 2011 році придбано 790 квартир за програмою доступного житла. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Анатолій БЛИЗНЮК.
Він нагадав, що державна підтримка будівництва доступного житла в Україні становила 98 млн. грн., що дозволило додатково залучити до будівництва 238 млн. грн. власних коштів громадян.
Голова Мінрегіону повідомив, що загальний обсяг інвестицій, спрямованих на будівництво житла у рамках реалізації даної програми, досяг 336 млн. грн.
А.БЛИЗНЮК нагадав, що будівництво доступного житла передбачає надання державної підтримки у розмірі 30% вартості житла і залучення коштів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іпотека під 2-3%: п'ятдесят тисяч квартир або зростання інфляції