Окружний адміністративний суд Києва 4 квітня визнав недійсним і скасував рішення Київради від 15 липня 2004 року про надання Міністерству закордонних справ України земельної ділянки для будівництва та експлуатації житлового будинку на перетині провулку Десятинного та Пейзажної алеї.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов на відкритті засідання президії Громадської ради Києва.

О.Попов підкреслив, що це гарний приклад, який є результатом ефективної роботи громадськості та міської влади щодо захисту інтересів киян.

Відео дня

«Я думаю, ми будемо ще причетні до розвитку цієї території як заповідної зони. Завтра Київрада буде розглядати проект рішення, який ми підготували, щодо надання заповідного статусу вказаній території», - сказав О.Попов, звертаючись до членів президії Громадської ради.

Як повідомляв УНІАН, 13 березня Вищий адміністративний суд України скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї.

Таким чином, на місці скверу і дитячого майданчику на Пейзажній алеї було дозволено будівництво багатоповерхового будинку на замовлення МЗС.

Територія Пейзажної алеї входить у буферну зону об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Софії Київської.