До програми здешевлення іпотечних кредитів для придбання квартир черговиками на об'єктах незавершеного будівництва приєднався "Укргазбанк".

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

«Укргазбанк, Ощадбанк, Брокбізнесбанк у Києві разом з Київміськбудом вони вже працюють. У Києві більш як 100 осіб вже заявили бажання підписати ці договори», - зазначив він.

Відео дня

За словами А.Близнюка, на реалізацію програми в червні виділено 30 млн. грн.

«Ті, хто в травні вже матиме договори, у червні одержить компенсацію», - сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, за даними Мінрегіону, договори на придбання житла за програмою здешевлення іпотечних кредитів для придбання квартир черговиками в об'єктах незавершеного будівництва почнуть укладати наступного тижня, після затвердження Міністерством економіки порядку розподілу коштів між регіонами.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України своєю постановою №343 від 25 квітня п.р. затвердив Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, що потребують поліпшення житлових умов.

За умовами програми, кредити надаватимуться терміном до 15 років у гривнях, максимум під 16% річних. При цьому позичальник платить за кредитом 3%, а різницю в 13% йому компенсує держава. Компенсації підлягають фактично сплачені відсотки за користування кредитом.

Раніше Президент України Віктор Янукович заявляв, що в Україні з травня поточного року почне працювати програма іпотечного кредитування для придбання доступного житла під 2-3% річних.

Довідка УНІАН. Змінами до державного бюджету 2012 року передбачено виділення 1 млрд грн на програму часткової компенсації процентної ставки кредитів комерційних банків громадянам для придбання житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Дешева іпотека приречена на провал без держпрограми з продовженням фінансування - експерт

Азаров: 100-200 тис сімей на рік зможуть придбати квартири за програмою "Доступне житло"

"Доступна іпотека": підступитися зможуть лише обрані...

Іпотека під 2-3%: п'ятдесят тисяч квартир або зростання інфляції