Депутати Київради не підтримали проект рішення, підготовлений КМДА, про визнанням таким, що втратило чинність попереднє рішення міськради від 10 липня 2003 р., згідно з яким ТОВ «Пегас Плюс» було передано в оренду земельну ділянку на Андріївському узвозі, 20-а.

Як передає кореспондент УНІАН, у винесеному вчора на розгляд депутатів проекті рішення зазначається, що на сьогодні земельна ділянка засмічена, облаштування сезонного торговельного майданчика громадського харчування товариством не проведено. Крім того, на сьогодні вже завершився термін оренди землі – він сплив у 2009 р.

Разом з тим, лише 52 депутати з 107 зареєстрованих в сесійній залі підтримали проект про розірвання угоди з ТОВ «Пегас Плюс».

Відео дня

Ще двома проектами рішень депутатам пропонувалось розірвати угоди договорів оренди землі: з ТОВ «МАГ-К», якому передавалась земля у Святошинському лісництві для будівництва кафе, та з ГУ МВС України про передачу землі на вул. Гоголівській, 7, де планувалось житлове будівництво. Обидва землевідводи викликали широкий спротив громадськості і соціальну напругу. Зважаючи на це КМДА підготувала відповідні проекти рішень Київради про скасування попередніх рішень депутатів.

За проект стосовно вул. Гоголівської проголосували лише 13 з 108 зареєстрованих депутатів, щодо ділянки у Святошинському лісопарковому господарстві – 44 з 105.