Варшава. Польська влада планує через суд добитися від компаній-генеральних підрядників будівництва Національного стадіону у Варшаві більш як 90 млн. доларів за порушення контракту, допущене, на їхню думку, будівельниками.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, польські компанії Hydrobudowa і PBG, що оголосили в червні про банкрутство, а також їх партнер з будівництва варшавської арени австрійська Alpine вважають необгрунтованими претензії польської влади.

Gazeta Wyborcza написала, що консорціум генпідрядників найбільшого в країні стадіону, побудованого до Євро-2012, також подав до суду на замовника, що витратив на цей об'єкт близько 500 млн. доларів (без ПДВ).

Відео дня

"У позові консорціум вимагає визнати, що інвестор не мав права добиватися виплати штрафів і намагатися одержати банківську гарантію близько 45 млн. доларів", - відзначає видання.

За даними газети, польська влада звинувачує інвестора в тому, що він не надав вчасно всієї необхідної документації з будівництва арени і не платив субпідрядникам, з якими довелося розрахуватися замовнику.

Як повідомляв УНІАН, раніше польська влада звернулася до страхової компанії австрійської Alpine з проханням надати їй банківську гарантію за контрактом будівництва Національного стадіону, за рахунок якої вони планували погасити заборгованість перед субпідрядниками.

Довідка УНІАН. Згідно з останніми обнародуваними даними, страховик відмовився надати банківську гарантію, а ряд компаній, що будували стадіон, досі не одержали зароблених грошей.

У червні консорціум генпідрядників також виступив з вимогою до замовника доплатити близько 90 млн. доларів за низку виконаних робіт, не передбачених контрактом.