Київрада затвердила Міський енергетичний план Києва на 2012-2016 роки.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, за нього проголосували 83 депутата.

Як зазначають у КМДА, цей план підвищить енергетичну та екологічну безпеку міста, збільшить частку відновлювальних джерел у балансі генерації теплової енергії, а також сприятиме скороченню витрат бюджетних коштів на оплату спожитих енергоносіїв за рахунок зменшення споживання енергетичних ресурсів закладами бюджетної сфери.

Відео дня

Це перший план комплексної модернізації системи централізованого теплопостачання Києва, розрахований на 5 років. Він спрямований на виконання Стратегії розвитку Києва до 2025 року та на виконання Угоди мерів країн ЄС, до якої приєднався і Київ.

До 2016 року міська влада планує здійснити термомодернізацію житлових масивів «Теремки», «Виноградар» та «Мінський». Це дозволить знизити потребу будинків у тепловій енергії більш ніж на 60% та подовжити їхню експлуатацію ще на 50 років.

Міський енергетичний план Києва створений за новою європейською методологією групою вітчизняних фахівців у співпраці з інженерними та енергетичними компаніями міста за програмою допомоги уряду США.