Інспекція Держархбудконтролю задовольнила протест прокуратури Києва та анулювала свій дозвіл на виконання будівельних робіт із спорудження торговельного центру на Броварському проспекті біля Биківнянського лісу.

Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків із засобами масової інформації прокуратури столиці.

Як нагадали в прокуратурі, Інспекція незаконно видала дозвіл забудовнику ТОВ «Солтекс-Груп» для будівництва торгового центра всупереч цільового призначення, визначеного договором оренди земельної ділянки.

Відео дня

Крім того, стосовно посадовців підприємства-підрядника ТОВ «Гранд Сіті Компані», з вини котрих знесено зелені насадження на ділянці, порушено кримінальну справу.

Під час розслідування кримінальної справи слідчим прокуратури винесено постанову про накладення арешту на земельну ділянку, чим заборонено вчиняти будь-які дії щодо її відчуження.

Також прокуратура заявила до Господарського суду м. Києва позов про розірвання договору оренди між Київрадою та ТОВ «Солтекс-Груп» з вимогою повернути столичній громаді понад 3,2 га земельної ділянки на Броварському проспекті, підкреслили в прокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, ТОВ «Гранд Сіті Компані», виконуючи роботи за договором підряду з ТОВ «Солтекс-Група», у ніч на 29 жовтня незаконно вирубало на цій ділянці 247 дерев, які підлягали пересаджуванню та збереженню.

1 листопада прокурор Києва Анатолій Мельник порушив кримінальну справу стосовно посадовців ТОВ «Гранд Сіті Компані» (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що завдала істотної шкоди).

За словами А.Мельника, у ході розслідування кримінальної справи буде надано правову оцінку й діям посадовців Архбудконтролю та Головного управління екології КМДА, які надавали дозволи на початок будівельних робіт і фактично сприяли вирубці дерев.