Олександр Вілкул

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул не виключає створення Національного агентства з підготовки й проведення в Україні фінального турніру Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

За словами віце-прем'єра, доцільність створення агентства визначать після повного визначення моделей фінансування будівництва інфраструктури.

Відео дня

«Я не виключаю, що буде прийнято модель створення окремого агентства. Вона має свої значні плюси. Зараз це питання відпрацьовується», - зазначив О.Вілкул.

Як повідомляв УНІАН, 8 лютого Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів вивчити доцільність створення Нацагентства з підготовки та проведення в Україні Євробаскету-2015.

«Я вважаю, що прем'єр-міністр Микола Янович Азаров подивиться, як краще підійти до організації виконання цього найважливішого завдання», - сказав В.Янукович під час засідання Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

Довідка УНІАН. У грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

За даними віце-прем'єра О.Вілкула, в Україні в рамках підготовки до проведення Євробаскету-2015 буде збудовано шість нових спортивних арен - у Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові та Харкові.