Київська міська державна адміністрація має намір спростити процедуру передачі багатоквартирних будинків в управління об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник управління Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Петро Пантелєєв під час круглого столу з питань житлово-комунального господарства.

«До цього будинки передавалися на баланс ОСББ лише за рішенням Київради, і ця процедура була досить тривалою. Тому на найближчих сесіях Київради буде розглянуто питання щодо спрощення цієї процедури», - відзначив Пантелєєв.

Відео дня

Крім того, за його словами, фахівці КМДА увійдуть до спеціальної міжвідомчої робочої групи, завданням якої стане вирішення питань функціонування ОСББ, включаючи законодавчу невизначеність, утримання ОСББ, нарахування власникам квартир і нежитлових приміщень плати за надані послуги без урахування показань лічильників.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України планує передбачити у державному бюджеті на 2013 рік 300 млн грн на пільгове кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Довідка УНІАН. Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) — юридична особа, створена власниками для сприяння використанню їх власного майна і управління, утримання і використання неподільного і спільного майна. Визначається законом України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».