Середні ціни на квартири на вторинному ринку житла в Україні за три місяці знизилися на 20%, повідомляє портал безкоштовних оголошень Slando.

За даними порталу, з лютого по травень 2013 року середньостатистичні ціни на однокімнатні квартири знизилися до 37,1 тис. дол. з 46,5 тис. дол., а на двокімнатні – до 58,8 тис. дол. з 74 тис. дол. Вартість «троячок» з лютого по травень впала до 90,6 тис. дол. з 109 тис. дол.

«Просідання середніх цін відбулося через здешевлення квартир у Київській і Одеській областях. Саме тут зосереджена майже половина всіх пропозицій про продаж нерухомості в Україні, а також найвищі ціни на квартири. Крім того, істотно знизилися розцінки і на апартаменти в Полтавській, Харківській і Хмельницькій областях. А ось у решті регіонів зниження якщо і відбулося, то не таке значне», - йдеться в повідомленні Slando.

Відео дня

Також аналітики сайту зазначають, що високі ціни на квартири в Україні спостерігаються лише у великих містах, а вартість житла в невеликих населених пунктах далеко від мегаполісів значно нижча.

«Наприклад, у смт Чкаловське Харківської області за 8 тис. дол. можна стати власником однокімнатної квартири у хорошому стані площею 39 кв.м. І таких пропозицій по країні чимало. Крім того, на сході України безліч квартир продається менш ніж за 5 тис. дол., але розташовані вони в основному в депресивних районах», - додають експерти порталу.

Як повідомляв УНІАН, за даними Асоціації фахівців нерухомості України, істотних коливань цін на нерухомість у першому кварталі 2013 року в Україні не відбулося.

Довідка УНІАН. Slando.ua – дошка приватних інтернет-оголошень українців, входить до великого холдингу електронної комерції Аllegro Group Ukraine.

До складу Allegro також входять спеціалізовані проекти: Aukro.ua - майданчик для купівель і продажів в Інтернеті; Prom.ua - всеукраїнський торговий центр в Інтернеті; PayU - процесинговий центр, що надає платіжні рішення для інтернет-бізнесу; Vcene.ua - сайт для вибору товарів та порівняння цін інтернет-магазинів України; ModnaKasta - онлайн шопінг-клуб.