Сфера действия Закона распространяется на граждан, не имеющих собственного жилья / REUTERS

Верховна Рада України в першому читанні ухвалила проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо поширення права на отримання житла для військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України) (№1016).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 275 народних депутатів із 330, зареєстрованих у сесійній залі.

Крім того, депутати підтримали пропозицію щодо підготовки законопроекту до другого читання за скороченою процедурою.

Відео дня

Читайте такожКабмін виділив військовим 1,87 млрд грн

Законопроектом позафракційного народного депутата Сергія Міщенка пропонується надати право приватизації житлових приміщень у гуртожитках військовослужбовцям, працівникам Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України.

Так, до статті першої закону вносяться зміни, згідно з якими сфера дії цього Закону поширюється на громадян, які не мають власного житла, на військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України, які проживають у гуртожитках більше п'яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають у них.

В частині другій статті виключається положення про те, що цей закон не поширюється на військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України, які проживають у гуртожитках.

Сфера дії цього закону поширюється на гуртожитки, які є об'єктами права державної та комунальної власності, крім гуртожитків, що перебувають у господарському віданні чи в оперативному управлінні військових частин, закладів, установ та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до закону, Міністерства внутрішніх справ України та державних навчальних закладів.