МОТ предупреждает: число безработных в мире будет расти / Фото УНИАН

Кількість безробітних у світі буде зростати і, згідно з розрахунками Міжнародної організації праці (МОП), до 2019 року без роботи залишаться близько 212 мільйонів людей, передає Deutsche Welle.

На сьогоднішній день число безробітних у світі становить 201 мільйон, повідомила МОП у вівторок, 20 січня.

Читайте такожРозрив у доходах між багатими і бідними досяг максимуму за останні 30 роківЗ початку економічної кризи 2008 року по всьому світу було скорочено 61 мільйон робочих місць.

Відео дня

У звіті МОП зазначається, що проблеми пошуку робочого місця найбільш широко торкнуться молодих людей у віці від 15 до 24 років. Рівень безробіття в цій віковій категорії у середньому по світу складе майже 13 відсотків, причому, як наголошується в документі, в найближчі роки очікується зростання цього показника.

МОП також відзначає дві тенденції. З одного боку, у світі зростає попит на низькокваліфікованих працівників, наприклад, на охоронців і фахівців по догляду за хворими. З іншого боку, роботодавці зацікавлені у висококваліфікованих спеціалістах в галузі електронної обробки даних і права. При цьому попит на бухгалтерів, наприклад, скорочується.

Читайте такожУ рік кози з новими податками За оцінкою МОП, у той час як у США і Японії ситуація з зайнятістю поліпшується, в Європі становище залишається складним. Генеральний директор МОП Гай Райдер вважає, що наслідки кризи на світовому ринку праці не подолані, необхідно і далі докладати зусиль у боротьбі з безробіттям і його причинами".