Фонды соцстрахования должны стать бездефицитными / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України прийняв рішення перерозподілити надходження від єдиного соціального внеску (ЄСВ) на загальнообов'язкове державне страхування між фондами соціального страхування за бездефіцитним принципом.

Про це в ході прес-конференції повідомив журналістам заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич.

«Є рішення Кабміну, прийняте на минулому засіданні, про новий перерозподіл єдиного соціального внеску між фондами соціального страхування. І всі фонди соціального страхування, крім Пенсійного фонду, у нас повинні бути бездефіцитними», - сказав він. При цьому, за його словами, дефіцит Пенсійного фонду покриватиметься за рахунок державного бюджету.

Відео дня

Читайте такожСистему стягнення єдиного соцвнеску можуть змінитиЯк повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України в рамках реалізації нової економічної і соціальної політики, закріпленої в програмі роботи уряду на 2015-2016 роки, має намір об'єднати всі існуючі в країні фонди соціального страхування в один фонд, оптимізувати його роботу і заощадити до 600 млн грн на витратах з адміністрування такого фонду.

Згідно з розписом бюджету, дотації на виплату пенсій і пенсійних надбавок становитимуть 61,9 млрд грн, фінансування покриття дефіциту Пенсійного фонду - близько 19 млрд грн.